Audiológiai szolgáltatások

A Hallókészülékek működése

A legjobb hallókészülékek messze többre képesek az erősítésnél annak érdekében, hogy az elvesző hangokat ismét hallhatóvá tegyék. Képesek kiemelni az adott irányokból érkező hangokat, megkülönböztetni a hangok különböző típusait, csökkenteni a zajt és tömöríteni a frekvenciákat. Mindezt a hallókészülék automatikusan végzi, mivel felismeri a viselője helyzeteit, és alkalmazkodik hozzájuk.

A legújabb Phonak hallókészülékek ezen felül képesek okostelefonokhoz, TV-hez és sok egyéb eszközhöz kapcsolódni, így számtalan eszközről tudnak hangstreamelést biztosítani. Ezen felül lehetővé teszik a szabadkezes telefonhívásokat. Az akkumulátoros modellek révén tovább egyszerűsödik a hallókészülékek használata.

A hallókészülékek típusai

Hallókészülék választásakor fontos tudni, hogy különböző típusok léteznek, hogy minél inkább alkalmazkodni tudjanak az Ön hallásveszteség-típusához és életviteléhez. Az alábbi osztályozás lefedi a leggyakoribb modelleket:

Fül mögötti (BTE)

HA fül mögötti hallókészülékek esetében minden alkatrészt egy strapabíró ház tartalmaz, amely a fülkagyló mögött helyezkedik el. A hangokat közvetlenül vezeti át a viselő fülébe egy kis csövön keresztül, amely a dómhoz vagy fülillesztékhez csatlakozik. A fül mögötti hallókészülékek hagyományosan a legnagyobb méretűek, emellett a legmegfelelőbb hallókészülékek azok számára, akiknek nagy teljesítményre van szüksége.

Kihelyezett hangszórós (RIC)

HA hallókészülékek egy másik típusa a kihelyezett hangszórós modellek. Ezek is a fülkagyló mögött helyezkednek el, akár a fül mögötti hallókészülékek. A különbség az, hogy a hangszóró a fülben helyezkedik el egy fülillesztékben vagy dómban. Ez a rész elkülönül a készülék többi részétől, a ház pedig egy vezeték segítségével kapcsolódik a hangszóróhoz. Ez a fajta hallókészülék általában kisebb, könnyebb és diszkrétebb, mint a fül mögötti modellek, de nem elég nagy teljesítményű a súlyos hallásveszteséggel élők számára.

Hallójárati (ITE)

HA hallójárati hallókészülékek teljes egészében a fülben helyezkednek el. A kategórián belül számos altípus létezik, a nagy méretű és erős teljesítményű hallójárati modellektől a kisebb CIC (Completely-In-Canal, azaz mélyhallójárati) modelleken át a gyakorlatilag láthatatlan IIC (Invisible-In-Canal, azaz láthatatlan hallójárati) készülékekig.

A hirdetésben szereplő hallókészülékek társadalombiztosítás által nem támogatott hallókészülékek. A kockázatokról olvassa el a használati utasítást vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

Akkumulátorok és töltők

A hallókészülékétől és a halláskárosodás mértékétől függően speciális akkumulátorok és töltők állnak rendelkezésre a legjobb teljesítmény érdekében.

Lehetőség a beépített újratölthető akkumulátorok kiválasztására, amelyeket nem kell cserélni

Négy méretben és három típusban kapható elemek, amelyek minden hallókészülék-modellhez és igényhez illeszkednek

Válasszon a Phonak márkájú akkumulátorok közül vagy más vezető gyártóktól

Újratölthető lítium-ion akkumulátorok

Újratölthető lítium-ion technológiánk egész napos hallást és adatfolyamot biztosít, így a lehető legjobb teljesítményt hozhatja ki hallókészülékeiből.

Problémamentes integrált akkumulátorok, tesztelve hat évig**

A tömítések védelmet nyújtanak a por és a víz ellen, javítva a hallókészülék tartósságát

Az ezzel a technológiával rendelkező termékek a következők: Phonak Audéo™ Lumity, Phonak Naída™ Paradise, Phonak Audéo™ Paradise, Phonak Bolero™ Marvel és Phonak Sky™ Marvel

Az újratölthető technológia megbízhatóbb megoldásokat kínál a folyamatos tervezési és firmware-frissítésekkel. Egyre nagyobb az igény az újratölthető lítium-ion hallókészülékekre, és hosszabb élettartamuk, könnyű kezelhetőségük, megbízhatóságuk és többszörös töltési kapacitásuk miatt a végfelhasználók és az audiológusok kedvelt választása .

 • Varta 312
 • Varta 10
 • Varta 13
 • Varta 675

Tisztítási és ápolási termékcsoport

A Phonak termékcsalád kiegészítésenként egy új tisztítási termékcsoport is rendelkezésére áll. A megfelelő higiénia fenntartásához szükséges eszközök és termékek széles választékban kaphatók. Ezen készletek a káros baktériumok, gombák és vírusok elszaporodásának, az ekcéma vagy fülfertőzés kialakulásának megelőzésére, valamint a hallókészülékek kifogástalan működésének biztosítására szolgálnak.

Fertőtlenítőszer termékcsalád – utántöltők

A hallókészülékek és fülillesztékek mindennapi tisztításához és fertőtlenítéséhez szükséges kendők.

Tisztítótabletta – utántöltők

A fülillesztékek optimális tisztítása érdekében tisztítószerek és aktív oxigén keverékéből készülnek. Higiénikus és hatékony megoldás.

Szárítókapszula – utántöltők

A hallási rendszerek megbízható szárításának módja. A kapszulák kivonják a nedvességet a hallókészülékekből és a fülillesztékekből, és megkötik a részecskéket. Használatuk növeli a készülék élettartamát.

D-Dry

3 az 1-ben megoldás, a hallási rendszerek karbantartásának művészete – kompakt és hatékony!
Szárít
Tisztít
Tárol

Az UV-C fényt alkalmazó szárító és tisztító készlet minden hallási rendszerhez és fülillesztékhez használható.

A D-Dry készlet védi hallókészülékét a nedvességtől, a költséges javítások egyik fő okozójától.

Az UV-C fény gátolja a kórokozók szaporodását, ezáltal csökkenti a fül környéki fertőzések kialakulásának esélyét.

További információkért forduljon Phonak hallókészülék specialistájához.

A hallókészülékek ápolása

A Pediatric Care Kit (Pediátriai ápolókészlet) segítségével a karbantartás gyerekjáték. A rendszeres ápolás és karbantartás növelheti a hallókészülék élettartamát és a problémamentes használati időt. A hallókészülékek illesztését követően a leginkább a szülők/gondozók vannak hatással arra, hogy hogyan kezeli, óvja a gyermek a hallókészüléket, valamint arra is, hogy milyen ütemben fejlődik a hallása. A készletben minden eszköz megtalálható, amire egy szülőnek szüksége lehet a hallókészülékek ápolásához, és egy használati útmutatót is tartalmaz.

Hallókészülékek kezelése és ápolása

A hallókészülékek ápolásáról és használatáról a hallókészülék illesztése során esik szó. Megkérhetik, hogy egy-két héten belül fáradjanak be ismét a rendelőbe, hogy feltehessék az Önökben időközben esetlegesen felmerült kérdéseket, és ellenőrizzék a hallókészülék működését. Sok audiológus megrendeli a „hallókészülék-ápoló készletet” is gyermeke hallókészüléke mellé. A hallókészülék-ápoló készlet általában az alábbiakat tartalmazza:

 • Elemtöltöttség-mérő
 • Körtefecskendő a vezeték szárításához
 • Fülzsír eltávolítására szolgáló kampó a fülillesztékhez
 • Hallócső, amellyel meghallgathatja a hallókészüléket
 • Egy tégely, amely magába szívja a hallókészülékben található nedvességet

Nedvesség

A hallókészülékek rendkívül érzékenyek a nedvességre. A gyermek füléből kivéve azonnal a szárítóba kell tenni őket. Ez a tégely szilikakristályokat tartalmaz, amelyek az éjszaka folyamán kiszívják a nedvességet a hallókészülékből. A nedvesség súlyos károkat okozhat a hallókészülékekben. Gyermeke ébrenléte alatt folyamatosan fogja viselni a hallókészüléket. Néhány gyermek alvás közben is szereti viselni hallókészülékét. Tehát Önnek kell majd visszahelyeznie azt a gyermek fülébe. Fontos, hogy gyermeke megtanulja a hallókészüléket folyamatosan viselni, mert így származik a legnagyobb előnye a használatából.

Dokumentumok

Tisztító és karbantartó csomag bemutatása
Tisztító és karbantartó csomag felhasználói kézikönyv

Napjaink technológiájának köszönhetően a hallókészülékek szinte bármilyen helyzetben élvezhetővé teszik a beszédértést. Időnként azonban a hallókészülék önmagában nem elegendő. Ezért fejlesztette ki a Phonak a vezeték nélküli kiegészítők széles választékát, amelyekkel növelheti hallókészüléke teljesítményét, és kapcsolatban maradhat környezetével. Akár zajos környezetben, akár nagy távolságból hallgatja a beszédet, vagy éppen TV-t néz, a Phonak a mindennapi igényeinek megfelelő hallási megoldásokat kínál. Tudjon meg többet a Roger portfóliónkról és további hallókészülék tartozékainkról .

Roger – mikrofonmegoldások

A Roger mikrofonjainkat azoknak terveztük, akiknek nehézségeik támadnak csoportos, vagy a háttérzaj mellett folytatott beszélgetések során. A Roger gyakorlatilag bármilyen hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal kompatibilis, a márkától és a hallásveszteség fokától függetlenül. A MultiTalker hálózatban több Roger mikrofon használható együttesen. Ezáltal jobban tud koncentrálni az igazán fontos beszélgetésekre a munkahelyén, az órákon vagy baráti összejöveteleken.

 • Csoportos beszélgetések során a munkatársakkal, családdal vagy barátokkal
 • Az iskolában, hogy a tanárokat és a diákokat egyaránt hallja
 • Háttérzaj esetén, például éttermekben
 • Közösségi tevékenységek során, például edzőtermekben, múzeumokban és bevásárlóközpontokban
 • Online hívások vagy értekezletek során

Phonak hallókészülék-tartozékok

Hallókészülék-tartozékainkat azok számára terveztük, akik a Phonak Marvel vagy Paradise hallókészülékeinket használják, és támogatásra van szükségük, például tévénézés vagy kétszemélyes beszélgetések során.

Véd a zajtól és a hangos hangoktól

Speciális megoldás egyedi helyzetekben 9-től 16-ig terjedő NRR (Noise reduction Ratings) vagy 16-tól 24-ig terjedő SNR (Signal Noise Ratio) bármely speciális zaj vagy hangos hang esetén: munka, zene

Engedi a fület szellőzni

A szűrők lehetővé teszik a fül szellőzését, így megakadályozzák a felesleges nedvesség felhalmozódását.

A fontos hangok és beszéd továbbra is hallhatók maradnak

A szabadalmaztatott szűrő technológia lehetővé teszi a természetes hallást, a környezet észlelését és kommunikációt.

Mi számít túl hangos környezetnek?